недеља, 22. јун 2014.

Proja mafini sa koprivom




Ove projice su idealne za doručak ili večeru uz čašu jogurta. Od ove količine izadje 12 projica u kalupu za mafine. Ako niste u mogućnosti da imate koprivu kao ja, možete koristiti spanać ili list blitve. Kada se koristi kopriva tada stavljati  neki masniji sir ( može feta, masni sir u kriškama), dok sa spanaćem i blitvom staviti posniji sir ( sitni sir).Kada pripremam ove projice mera mi je manja šoljica za kafu ( od 1 dcl)

Potrebno je:

200 gr koprive
200 gr sira
1 jaje
1 šoljica ulja
2 šoljice mleka
3 šoljice kukuruzna brašna
2 šoljice pšenična brašna
1 prašak za pecivo
so
mozzarella sir

Priprema:

Mlade vrhove koprive staviti u vodu, zagrevati i kad proključa kuvati 2  minuta. Izvaditi iz vode preliti hladnom vodom i dobro ocediti od vode. Sitno iseckati.
U posudu staviti seckanu koprivu ( seckane da bude 200 gr), dodati jaje, mleko, isitnjen sir, ulje, kukuruzno i pšenično brašno i prašak za pecivo. Soli dodajemo po ukusu i zavisi koliko nam je sir slan.
Dobro izmešati mikserom.
Kalup za mafine podmazati uljem, napuniti kalupiće smesom.
Po vrhu projica staviti 2-3 kockice mozzarela sira.
Peći na 200 stepeni 30 minuta.